donderdag 2 februari 2012

Top 5 slechte ingrediënten


Wist u dat de meeste producten van bekende merken op het gebied van gezichtsverzorging ingrediënten bevatten die op langere termijn uw huid en zelfs voor uw gezondheid schade kunnen toebrengen? Hier is de top 5 van slechte ingrediënten die toch vaak in crèmes voorkomen:
  1. Parabenen. Deze worden meestal als conserveringsmiddel gebruikt. Gebruik van parabenen kan leiden tot allergieën, schade aan uw DNA, versnelde huidveroudering en zelfs kanker.
  2. Alcoholen: ethanol, ethylalcohol, methanol, benzylalcohol, isopropylalcohol en SD alcohol. Deze soorten alcohol drogen de huid uit en irriteren de huid en ontdoen de huid van de natuurlijke beschermende zuurmantel. Uitzonderingen zijn cetyl, stearyl en cetearyl alcohol.
  3. Minerale olie (petrolatum), zoals paraffine en vaseline. Deze derivaten van aardolie worden veelvuldig toegepast omdat ze zo goedkoop zijn, maar ze verstoppen de poriën en irriteren de huid. Bovendien leiden ze op termijn tot afhankelijkheid (uw huid droogt sneller uit als u geen minerale olie meer gebruikt) en versnellen de veroudering van uw huid.
  4. Dioxaan (een synthetisch derivaat van de kokosnoot). Wordt gemakkelijk opgenomen door de huid, maar is ronduit kankerverwekkend.
  5. Oxybenzone: wordt in het bloed opgenomen en kan de hormoonhuishouding verstoren.
Het is dus raadzaam altijd de samenstelling van de anti rimpelcreme zoals die op de verpakking staat, goed te bestuderen.


De meeste mensen hebben geen tijd of zin uitgebreid de ingrediënten van  elke pot of tube te inspecteren. In dat geval kan ik alvast met u delen welke anti rimpel crème ik u kan aanbevelen. Deze crème bevat een combinatie van de meest effectieve stoffen tegen huidveroudering, zonder de schadelijke stoffen zoals hierboven genoemd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten